Mail & Female

Mail en Female begon als postorder, vandaar de naam. Maar al snel opende de oprichtsters Hanni Jagtman en Ellen van der Gang de eerste sekspositieve en vrouwvriendelijke sekswinkel van Europa. Al vanaf het begin, 1988, is Simon de Boer de vaste interieurontwerper, dat is ruim dertig jaar!

In de jaren ontwierp Simon de Boer eerst het kantoor van de postorder en daarna verschillende winkelinterieurs op diverse locaties, zowel in Amsterdam als in Antwerpen. Beurspresentaties en praalwagens horen daar ook bij. Mail & Female verkocht ook nog een sexy boxer voor heren ontworpen door Simon de Boer -uit de sportcollectie #7.

 

Het winkel-avontuur begon in 1990. Aan de Amstel, onder de toen populaire Cult Videotheek toverde Simon de Boer een laag onooglijk keldertje om tot een behaaglijk en ondeugend boudoir met zachte oranje vloerbedekking.

Mail & Female heeft seksuele vrijheid hoog in het vaandel. Simon de Boer onderstreepte deze boodschap door het vijgenblad, bekend uit de bijbel en van de zondeval, een hedonistische omkering te geven: het vijgenblad van Mail & Female liet juist zien!

De vijgenblad-uitsparingen kregen zacht glooiende randen. 

Het keldertje met links en rechts de kasten met het omgekeerde vijgenblad-motief  waartussen de kledingrekken. De toonbank is een wit lederen schaal waarin producten uitgestalt liggen onder een glazen blad met in het midden een gat.

Simon de Boer werd o.a. geïnspireerd door de elegante cover van de populaire M&F-catalogus.

De klanten konden de vijgenbladdeurtjes zelf openmaken en de vibrators en dildo's voelen.

Ingebouwde verlichting en de oranje binnenkant van de kasten zorgen voor een gloedvol effect.

De winkel kreeg ook een eigen buitendeur, met natuurlijk een vijgenbladraam.

Een model op het winkelbankje van wit leer met rechts een boekenkast en links een krul in het stucwerk die ontspruit aan de lijn van een denkbeeldige rugleuning