Gemeubileerd te aanvaarden

1993. Een samenwerkingsproject met theatermaker Luc Boyer (1935-2024).
Simon de Boer ontwierp in de loop van jaren een eetkamer, een soepservies en een slaapkamer. Aangevuld met een sofa, een vloerkleed en boekenkasten vormde alles samen, bij wijze van een overzichtstentoonstelling, het decor voor Gemeubileerd te aanvaarden. Het door Simon de Boer ingerichte huis zonder muren werd opgebouwd in het Amsterdamse theater Frascati.
Theatermaker Luc Boyer zorgde voor bezieling van de gemeubileerde 'woning': een keur van bekende en onbekende gasten die het huis 'bewoonden' en gasten ontvingen. Etend uit het soepservies werd met die gasten gediscussieerd over hete hangijzers en kwellende kwesties.

Gemeubileerd te aanvaarden duurde tien avonden, met steeds weer andere gasten. Elke avond werd verslagen door Het Parool. Journalisten, en soms ook het publiek op de tribune, waren niet altijd even enthousiast over deze grensverkennende mengvorm van disciplines die voorbij 'expositie' of 'voorstelling' reikte...

Gemeubileerd te aanvaarden was een grote productie met ruim vijfentachtig gasten. De omvang is vergelijkbaar met de Zee-collectie die Simon de Boer in Paradiso presenteerde met een live symfonieorkest van tachtig personen. 

Foto's Maurice Boyer